Prednosti montažnih kuća

Koje su to prednosti montažnih kuća?

Prednost montažnih kuća koja se najčešće ističe je brzina same gradnje. Obzirom da se njeni dijelovi proizvode u fabrici, izrada montažne kuće nije vezana za vremenske uslove i nepogode, i u zavisnosti od proizvođača gotova je kroz mjesec – dva, dok gradnja klasične zidane kuće u prosjeku traje godinu do dvije dana. Montaža montažnih kuća na željenom terenu je takođe vrlo brza, te je gotova unutar svega par dana.

Važno je napomenuti samo to da prije montaže same kuće, morate imati spremne betonske temelje, sa svim priključcima i instalacijama.

Druga prednost montažnih kuća je finansijska isplatljivost. One su u prosjeku svakako jeftinije od klasičnih zidanih kuća, te je njihovo održavanje jeftinije, mijenjanje instalacija brže i jednostavnije, te je naravno uklanjanje montažnog otpada jeftinije od uklanjanja klasične zidane kuće.

Treća prednost montažninh kuća je ta da njih u potpunosti možete prilagoditi svim vlastitim željama i potrebama. To znači da možete učestvovati ne samo u izradi enterijera, nego i cjelokupnog vanjskog izgleda Vaše montažne kuće, te joj dati individualan izgled kroz niz personalizovanih karakteristika.

Još jedna od prednosti montažnih kuća je njena otpornost na vremenske nepogode i neprilike.

 

Montažne kuće su dosta lakše u poređenju sa klasičnim zidanim kućama, te su stoga dosta otpornije na nastajanje štete prilikom zemljotresa. Takođe, napravljene su od elastičnih materijala, koji se prilikom zemljotresa savijaju, održavajući stabilnom cjelokupnu konstrukciju, bez urušavanja i štetnih posljedica.

Montažne kuće su zbog svoje izolacije prilagodljive naletima vjetra, kao i izrazito visokim i niskim temperaturama.

Još jedna ali ne i manje bitna prednost montažnih kuća je takozvana „zelena gradnja“. Svi materijali koji se koriste u izradi montažnih kuća su materijali prirodnog porijekla, koji se lako mogu reciklirati i zbrinuti bez štetnih uticaja na našu okolinu. To se odnosi i na otpad prilikom same gradnje, ali i na materijal u slučaju uklanjanja kuće. Zbog izvrsne toplotne izolacije montažnih kuća, troši se manje energije za grijanje ali i hlađenje prostora što direktno ima uticaja na manju emisiju štetnih gasova u atmosferu.