Šta su montažne kuće?

Gotove ili montažne kuće su objekti koji se sastoje od dijelova koji su prethodno proizvedeni u fabričkim uslovima a koji se potom od strane izvođača radova transportuju i montiraju na željenom pripremljenom terenu.

Ovakve kuće se obično proizvode jeftinije i brže od „standardnih zidanih kuća“, ekološki su prihvatljivije jer se proizvode u kontrolisanim uslovima fabrike, čime se smanjuje otpad a i štedi energija, metoda „zelene gradnje“.

 

Popularne su u mnogim zemljama širom svijeta, te njihova popularnost raste sve više iz dana u dan i na našim prostorima, baš zbog njihove jednostavnosti i brzine izrade. Mnogi ljudi ih smatraju brzim i praktičnim rješenjem svojih stambenih potreba, jer ovakav tip gradnje nudi stotine mogućnosti, karakteristika i varijanti koje mogu da zadovolje svakoga.

Montažne kuće variraju od vrlo jednostavnih i minimalističkih, pa sve do velikih i raskošnih kuća, opremljenih savremenom tehnologijom i modernom opremom.

 

Montažne kuće su dostupne kao gotovi projekti, sa već gotovom i pripremljenom projektnom dokumentacijom kao i detaljno izračunatim troškovima izrade, ali i kao individualni pojekti koji u potpunosti odgovaraju svim željama klijenata.

Trajnost montažnih kuća je preko 100 godina, a grade se tako da mogu da izdrže izuzetno jake vjetrove, zemljotrese i ostale elementarne nepogode.